Monday, 20 January 2014

Chestnut Gluten Dairy Free Pancakes


Ever since I started the AIP/Paleo diet I've been at a loss for what to eat for breakfast. I've had a load of smoked salmon and roasted vegetables in the past four months. Luckily I've recently been successful with reintroducing both eggs and nuts to my diet (which are restricted on the AIP) and the world of pancakes has reopened to me due to nut-flours available on the market.

These pancakes are a cinch to mix up and are really naturally delicious. They have no added sugar and are completely dairy free as well!  Protein never tasted so bready!  I served mine with pomegranate-raspberry jam (cause I'm pomegranate obsessed!)


Da quando ho iniziato la dieta Paleo/AIP ho problemi decidere cosa mangiare a colazione. Ho mangiato tanto salmone affumicato e verdure arrosto negli ultimi quattro mesi. Per fortuna ho avuto successo con la reintroduzione sia delle uova che i noci (che sono limitate sul AIP) e il mondo di pancakes è tornato sul piatto.

Queste pancake sono semplicissimo e sono davvero deliziosi, naturalmente. Non hanno zuccheri aggiunti e sono completamente privo di latticini.  Ho accompagnato i pancackes con la marmellata di melograno e lamponi (perchè sono ossesionata di melograno!)

Ingredients........................................................
2 eggs
2 tablespoons of almond flour
2 tablespoons of grated coconut
1 teaspoon baking soda
1 cup almond milk
1 cup chestnut flour
pinch of salt
coconut oil
...............................................................Ingredienti
  2 uova
2 cucchiai di farina di mandorle
2 cucchiai di cocco grattugiato
1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
1 tazza di latte di mandorla  
Farina di castagne 1 tazza
pizzico di sale
olio di cocco



Preparation.................................................
Beat together the eggs and almond milk. In a seperate bowl mix together the dry ingredients.  Carefully mix the dry ingredients into the egg mixture being careful to avoid lumps. Heat up a large frypan and grease slightly with coconut oil. Spoon the mixture into the pan forming small pancakes. Flip as soon as small holes appear on the surface of the pancake in 40 or so seconds. Serve with your favorite jam, maple syrup, honey or fruit.... or make them into fun little bears with bananas and raisins!  Delicious!  Makes roughly 22 small pancakes.

Come si fa?.......................................................
Sbattete insieme le uova e il latte di mandorla. In una ciotola separata mescolare gli ingredienti secchi. Mescolare accuratamente gli ingredienti secchi nella miscela dell'uovo facendo attenzione ad evitare grumi. Riscaldare una padella grande sciogliere un noce di olio di cocco. Con l'aiuto di un cucchiao versare il composto nella teglia formando piccole pancake. Capovolgere ogni pancake appena piccoli fori appaiono sulla superficie, dopo circa 40 secondi. Servire con il tuo marmellata preferita, sciroppo d'acero, miele o la frutta .... o trasformarli in simpatici orsi con banane e uvette! Delizioso! Rende circa 22 piccole frittelle.

 Jess


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